Składniki na 3-4 porcje
połówka sporego selera lub 1 średni seler
4-5 średnich marchewek
1-2 łyżki soku z cytryny
posiekana zielenina wg uznania
Sos do surówki
3-4 łyżki oleju nierafinowanego np: lniany, słonecznikowy
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka musztardy
szczypta soli
Zaczynam od starcia selera, do którego dodaję sok z cytryny, żeby nie ściemniał i też przyda się taki sok dla lepszego smaku. Po selerze ścieram marchewkę. Dodaję posiekaną natkę z pietruszki i sos z podanych wymieszanych składników. Mieszam i gotowe!. Polecam!
Życzę smacznego!
Pozdrawiam Weronika
Proste surówki zawsze są najsmaczniejsze :)
OdpowiedzUsuńJeszcze nigdy nie dodawałam musztardy i miodu do oleju.
OdpowiedzUsuńMuszę to koniecznie wypróbować i to już jutro ��
Wygląda naprawdę pysznie. Ja dziś na obiad robię sałatkę z kapusty i marchewki, bo akurat nie mam selera.
OdpowiedzUsuń