Niby popularna pasta, popularne składniki, ale sedno ukryte jest w sosie...
Składniki
pęczek rzodkiewki
pęczek szczypiorku
około 30 dag twarogu
2 jajka ugotowane na twardo
Sos do sałatki
150 g jogurtu naturalnego (byleby nie był zbyt kwaśny czyli stary)
1 łyżka majonezu lub 2 łyżki oleju np: lnianego lub słonecznikowego dobrej jakości
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie sosu:
Składniki sosu mieszamy
Przygotowanie pasty
Twaróg rozkruszam widelcem. Dodaję posiekany szczypior, startą na tarce rzodkiewkę, jajka (tarka u mnie dość duże oczka). Mieszam krótko i dodaję sos. Ponownie krótko mieszam i gotowe. Pychota!!!
Życzę smacznego!
Pozdrawiam Weronika
Pychota, takie sałatki to ja lubię.
OdpowiedzUsuńCoś nowego! Takiej jeszcze nie robiłam.
OdpowiedzUsuńpyszna wiosenna sałateczka :)
OdpowiedzUsuńOj muszę spróbować
OdpowiedzUsuń