Z ryb da się przygotować mnóstwo pysznych dań. Proponuję tuńczyka na smakowite śniadanie do pracy, zamiast przypadkowego jedzenia, którym się jedynie tylko zapychamy a chodzi o to, by się dożywić i wzmocnić.
Składniki
tuńczyk tuszka lub kawałki z puszki (rozdrobniony tuńczyk jest do niczego)
mała czerwona papryka
średnia czerwona cebulka
pęczek szczypiorku
2 jaja ugotowane na twardo
1-2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki majonezu najlepiej domowej roboty
1 łyżeczka trzcinowego cukru
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
1. Rozdrabniam tuńczyka
2. Dodaję w kostkę pokrojone jaja, paprykę, szczypiorek, cebulkę - zostawiam trochę papryki i szczypiorku do dekoracji
3. Dodaję cukier, dwie trzecie majonezu, sok z cytryny, sól i pieprz. Wszystko mieszam i próbuję.
4. Sałatkę po wierzchu smaruje resztką majonezu i posypuję papryką
i szczypiorkiem
Życzę smacznego!
Pozdrawiam Weronika
ładnie podana aż chce się zjeść:)
OdpowiedzUsuńPięknie dziękuję za miły komentarz. Polecam łatwy przepis na pyszną sałatkę. Pozdrawiam cieplutko
UsuńRobiłam szarlotkę z chrupiącą skórką - REWELACJA ! . Dziękuję Ci /przepraszam za bezpośrednią formę/ bardzo Weroniko za super fajny przekaz . Jesteś profesjonalna i bardzo prawdziwa w tym co robisz . Z wielką przyjemnością i ciekawością oglądam Twoje filmiki i bloga , no i z ochotą wprowadzam do swojej kuchni te znakomite przepisy . Pozdrawiam serdecznie i słonecznie :) . Dana .
OdpowiedzUsuńWitaj i nie krępuj się zwrotami - po prostu jestem Weronika. Bardzo dziekuję Ci za milutki komentarz
OdpowiedzUsuńi ogromnie się cieszę, że moje przepisy goszczą w Twojej kuchni. Polecam się na przyszłość i zapraszam na moje strony.
Pozdrawiam cieplutko Weronika
Ciężko zgadnąć że pod przykryciem kryje się tuńczyk:)
OdpowiedzUsuńNo cóż tuńczyk prócz smaku wyglądu nie ma, więc przykryłam go wiosenną kołderką.
OdpowiedzUsuńwspaniała sałatka, wprost dla mnie bo uwielbiam tuńczyka :-)
OdpowiedzUsuń