Składniki
około 200 g tuńczyka z puszki (tuńczyk w kawałkach w sosie własnym)
około 2 szklanek ugotowanego na miękko ryżu (500 ml)- 100 g suchego ryżu a po ugotowaniu ok. 250 g
2 jajka ugotowane na twardo
nieduża cebula pokrojona na drobno lub pęczek posiekanego szczypioru
2-3 łyżki z brzuszkiem majonezu
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie
Do dobrze ugotowanego wystudzonego ryżu dodaję tuńczyka, posiekane na drobno zimne jajka ugotowane wcześniej na twardo. Dosypuję posiekaną dość drobno cebulę, majonez. Przyprawiam do smaku solą i pieprzem. Mieszam i gotowe. Pychota!
Życzę smacznego!
Pozdrawiam Weronika
Znam tę sałatkę i uwielbiam. Ostatnio w ogóle mam fazę na tuńczyka, choć pamiętam, że nie można z nim przesadzać.
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie !!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam