Strony

wtorek, 8 grudnia 2015

Pierniczki cienkie i kruche prosty przepis

Witajcie Kochani. W tym roku piekłam pierniczki z tej samej receptury, co zawsze, z tym że je wałkowałam na cieniutko. Wyszły mega kruche i bardzo bardzo pyszne. Dekorować lukrem wielu z Was potrafi po mistrzowsku a mnie się trochę śpieszyło i tu i ówdzie rozlał mi się lukier, ale co tam...


Polecam mój przepis na ciasto piernikowe LINK, jak zrobicie grubsze będą mięciutkie a jak cienkie zyskają na kruchości. Jestem nimi zachwycona! Na moim blogu ogrodowym pokazałam stroik, który można szybko zrobić za darmoszkę i włożyłam do niego właśnie kilka takich ciasteczek-jak dla mnie bajka! LINK do strony, gdzie pokazuję jak szybko zrobić stroik na Święta Bożego Narodzenia.


Życzę Wszystkim wspaniałych wypieków i Radosnych Świąt
Pozdrawiam Weronika

13 komentarzy:

  1. Przepis zabieram do siebie, pierniczki są kolorowe i pewnie bardzo smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pięknie Weronika, uroczo i świątecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pani Weroniko życzę: Zdrowych ,pogodnych Świąt Bożego Narodzenia ,spędzonych w miłym rodzinnym gronie. Wdzięczna za wszystkie Pani przepisy Irena
    Keks na pewno upiekę na święta.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam serdecznie Pani Ireno. Wielkie podziękowania za świąteczne zyczenia. Wzajemnie życzę Pani i bliskim Pysznych radosnych Świąt. Polecam przpisy. Pozdrawiam cieplutko

      Usuń
  4. Zrobiłam i schowałam,żeby było jeszcze na święta, są bardzo pyszne. Jak zwykle od pani Weroniki. Tak przypadkowo znalazłam ta stronkę i dużo z niej korzystam.Dzięki i życzę dużo zdrówka oraz dalszego doskonalenia nas w kuchennych zajęciach . Barbar

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pani Basiu wielkie podziekowania za przemiły komentarz. radosnych Pysznych Świąt zyczę i zapraszam serdecznie ponownie

      Usuń
  5. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
  6. Plynne a nie takie geste, zwarte , nie da sie go uformowac bo sie straszne klei :( pomocy ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Do ciasta zawsze daję masło. Ważne zeby odpoczęło. Dobrze się wałkuję- moze mąka była stara???

      Usuń

Dziękuję za testowanie przepisów i komentarze.
Jeśli potrzebujesz porady możesz też napisać w komentarzu na moim kanale Domogród w You Tube.