sobota, 14 września 2019

Najlepsza pasta z jaj i łososia prosty przepis

Witam Kochani! Polecam sprawdzony prosty sposób na smaczny i odżywczy dodatek do pieczywa czy jako rewelacyjny farsz do przystawek na zimno np: z warzywami.



Składniki na słoik o pojemności ok. 300 ml


3 jajka ugotowane na twardo wystudzone
około 150 g wędzonego lub pieczonego łososia
2 łyżeczki musztardy nieostrej lub 2-3 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka łagodnego miodu
opcjonalnie: 1-2 łyżki oleju lub 1 łyżka majonezu
sól do smaku




Wszystkie składniki miksuję. Sprawdzam smak i koryguję w razie potrzeby. Minimum wysiłku, błyskawicznie i maksimum smaku. Polecam!

Porada: Lepiej przygotować nieduże porcje tak jak wyżej w przepisie, przechowywać w lodówce maks 3 dni, po czym zrobić znowu świeżą...



Życzę smacznego!
Pozdrawiam Weronika

9 komentarzy:

Dziękuję za testowanie przepisów i komentarze.
Jeśli potrzebujesz porady możesz też napisać w komentarzu na moim kanale Domogród w You Tube.