czwartek, 26 września 2019

Surówka z kiszonej czerwonej kapusty szybka i smakowita

Witam Kochani. Polecam fantastyczne w smaku surówki z kiszonek, zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym. To doskonały sposób na odżywienie organizmu i lepszą odporność na choroby. Tutaj akurat kapusta czerwona, równie bogata w składniki, jak ta biała...


Składniki na 3-4 porcje


około 350 g kapusty kiszonej czerwonej
2 średnie marchewki (lub bez marchewki z większa ilością kapusty)
4-5 łyżek oleju nierafinowanego (lniany lub np: słonecznikowy)
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka  miodu lub starte jabłko
sól, pieprz do smaku




Do kapusty dodaję startą marchewkę, drobniutko starty czosnek, - który to znakomicie poprawia smak- , miód, olej, po szczypcie soli i pieprzu. Mieszam i gotowe. Polecam!!!

Życzę smacznego!
Pozdrawiam Weronika


2 komentarze:

Dziękuję za testowanie przepisów i komentarze.
Jeśli potrzebujesz porady możesz też napisać w komentarzu na moim kanale Domogród w You Tube.