Translate

poniedziałek, 16 kwietnia 2018

Ananas w cieście naleśnikowym przepis

Witam Kochani. Jeśli lubicie ananasa, spróbujcie go w plackach. Nam najlepiej smakuje świeżo obrany, ale możecie użyć osączonego z przetworów.





Przygotować proste naleśnikowe ciasto mieszając niżej wymienione składniki: 

1 szklanka z czubkiem mąki pszennej (około 270 ml)
1 jajo
1 łyżka z czubkiem gęstej śmietany 12 lub 18%
około 3/4 szklanki mleka lub wody
1 łyżeczka cukru waniliowego
szczypta soli

Przygotowanie



Ciasto po dokładnym wymieszaniu na gładko warto odstawić na kilkanaście minut. 
(Ciasto powinno być gęściejsze od klasycznego naleśnikowego. Jeśli trzeba dodajemy ciut mąki)

Plastry ananasa zanurzamy w cieście i układamy na rozgrzanym tłuszczu do smażenia.
Pyszności. Polecam!

Życzę smacznego!
Pozdrawiam Weronika


1 komentarz:

Czekam na Twoje opinie i cenne rady. Jeśli zostawisz tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Ciebie.

Google+ Followers

Popularne przepisy

Odszukaj.com - przepisy kulinarne