czwartek, 1 czerwca 2017

Ryba chrupiąca w panierce sezamowej przepis

Witam Kochani! Kiedy piękna pogoda szkoda czasu na długie przygotowania do obiadu. Polecam rybę o orzechowym smaku, w sezamie. Raz na jakiś czas warto odstąpić od tradycyjnej bułki...




Składniki na 3-4 porcje

około 50-60 dag ryby (u mnie filet z dorszowatych)
5-6 łyżek sezamu
1 małe jajko
sól, pieprz do smaku
szczypta pieprzu ziołowego
tłuszcz do smażenia


Przygotowanie

LINK do przygotowania na filmie


Odmrożoną, dobrze osączoną  rybę kroję na porcje i przyprawiam. Odstawiam na około pół godziny. W tym czasie można zrobić szybką sałatkę np: z pomidorów, rzodkiewki, jakaś zielenina...


Kawałki ryby zanurzam w rozbełtanym jajku i obtaczam w sezamie



Smażę tradycyjnie do zrumienienia sezamu - około 3-5 minut z każdej strony, na średnim ogniu. Ważne. by mięso dobrze ścięło się i zdecydowanie zbielało.

Życzę smacznego!
Pozdrawiam Weronika


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za testowanie przepisów i komentarze.
Jeśli potrzebujesz porady możesz też napisać w komentarzu na moim kanale Domogród w You Tube.

Polecany post

Babka pomarańczowa szybka i puszysta najlepszy przepis

Witam Kochani. Dzisiaj polecam moją sprawdzoną recepturę na bardzo pyszną babkę z sokiem z pomarańczy i co najważniejsze przygotowaną przy m...