środa, 15 lutego 2017

Pasta z jajek prosta i najlepsza

Większość z Was Kochani ma na pewno doskonały sposób na sałatkę z ugotowanych jajek, ale wypróbujcie mój przepis. Bardzo polecam tą pastę na co dzień i na Święta! Przy okazji namawiam Was na ciekawą hodowlę szczypioru na parapecie LINK.



Składniki na 3-4 porcje



5 ugotowanych jaj na twardo (jedno żółtko zostawiam do dekoracji)
2 łyżki majonezu (około 50 ml)
2 łyżki oleju lnianego
1 łyżeczka tartego chrzanu
pęczek szczypiorku
sól, pieprz do smaku

Przygotowanie
LINK do przygotowania na filmie



Majonez, olej, chrzan, szczyptę soli i pieprzu mieszam i dokładam pokrojone w kostkę jajka. Użyłam do jajek kółka do gotowanych warzyw, ale można jajka zetrzeć na tarce czy szybko w rozdrabniaczu. Mnie jednak odpowiada tutaj kostka- ładnie wygląda i idealnie nadaje się na Wielkanocny stół. 
Dodaję posiekany drobno szczypiorek i mieszam całość. Pycha!

Życzę smacznego!
Pozdrawiam Weronika

12 komentarzy:

  1. nie pamiętam kiedy ostatni raz jadłam taką pastę. dzięki za przypomnienie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U mnie też dawno jej nie było ale zachęcił szczypior i tęsknota za wiosną. Pozdrawiam

      Usuń
  2. Prosta do przygotowania a zarazem najlepsza na kanapke :)

    OdpowiedzUsuń
  3. prostota jest zawsze najlepszym rozwiązaniem!

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda bardzo apetycznie !
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  5. Dawno takiej nie robiłam! Dzięki za pomysł!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za testowanie przepisów i komentarze.
Jeśli potrzebujesz porady możesz też napisać w komentarzu na moim kanale Domogród w You Tube.