Składniki na 3-4 porcje
5 ugotowanych jaj na twardo (jedno żółtko zostawiam do dekoracji)
2 łyżki majonezu (około 50 ml)
2 łyżki oleju lnianego
1 łyżeczka tartego chrzanu
pęczek szczypiorku
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie
LINK do przygotowania na filmie
Majonez, olej, chrzan, szczyptę soli i pieprzu mieszam i dokładam pokrojone w kostkę jajka. Użyłam do jajek kółka do gotowanych warzyw, ale można jajka zetrzeć na tarce czy szybko w rozdrabniaczu. Mnie jednak odpowiada tutaj kostka- ładnie wygląda i idealnie nadaje się na Wielkanocny stół.
Dodaję posiekany drobno szczypiorek i mieszam całość. Pycha!
Życzę smacznego!
Pozdrawiam Weronika
nie pamiętam kiedy ostatni raz jadłam taką pastę. dzięki za przypomnienie :)
OdpowiedzUsuńU mnie też dawno jej nie było ale zachęcił szczypior i tęsknota za wiosną. Pozdrawiam
UsuńProsta do przygotowania a zarazem najlepsza na kanapke :)
OdpowiedzUsuńPolecam! Dziękuję za odwiedziny
Usuńprostota jest zawsze najlepszym rozwiązaniem!
OdpowiedzUsuńUwielbiam proste skuteczne sposoby. Pozdrawiam
UsuńWygląda bardzo apetycznie !
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Elu polecam! Pozdrawiam
UsuńNajlepsza do kanapek.
OdpowiedzUsuńProsta. Polecam
UsuńDawno takiej nie robiłam! Dzięki za pomysł!
OdpowiedzUsuńSzybka i wiosenna. Polecam!
Usuń