Składniki na 2-3 porcje
2-3 spore marchewki
1 średnia czarna rzepa
natka z pietruszki lub szczypiorek posiekane (opcjonalnie)
Sos do surówki (sałatki)
20-30 ml oleju lnianego dobrej jakości filtrowanego na zimno
sok z połowy cytryny
łyżeczka miodu
sól, pieprz do smaku
natka z pietruszki lub szczypiorek
Przygotowanie
Ścieram umyte dokładnie warzywa na tarce lub robotem
Mieszam składniki sosu i dodaję do sałatki. Mieszam. Gotowe!
Życzę smacznego!
Pozdrawiam Weronika
Uwielbiam takie surówki :-)
OdpowiedzUsuńPolecam Małgosiu. Dziękuję
UsuńHmmm... nigdy jeszcze nie jadłam czarnej rzepy.
OdpowiedzUsuńTrochę ostrzejsza od rzodkiewki a z marchewką łagodnieje
UsuńNigdy nie jadłam czarnej rzepy ale bardzo lubię wszelkiego rodzaju sałatki !!
OdpowiedzUsuńBardzo chętnie wypróbuję !!
Pozdrawiam serdecznie :)
Czarna rzepa tak jak rzodkiewka, choc ta łagodniejsza i bardziej wodnista. Polecam Elu. Pozdrawiam serdecznie
UsuńMniam, uwielbiam takie surówki. Często je robię!
OdpowiedzUsuńWitam. Dziękuję, że mnie odwiedziłaś. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńNie pomyślałabym, aby połączyć rzepę z marchewką. Podobno rzepa wspomaga procesy odchudzania. Może jeszcze rodzynki tam by się świetnie wpasowały?
OdpowiedzUsuńI dla mnie to nowość, ale w przepisach ufam Tobie bezgranicznie!!!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam cieplutko :)
Naprawdę dobra i zdrowsza od tej z samej marchewki. Pozdrawiam serdecznie Beatko i dziękuje za odwiedziny
Usuń