piątek, 19 lutego 2016

Jabłka pieczone z kruszonką kokosową super deser

Witam kochani. Dzisiaj zapraszam na kolejny łatwy przepis- aromatyczne jabłka, przygotowane w pół godziny, licząc z pieczeniem. Te proste i zarazem cudne babeczki z jabłek świetnie nadają się na stół... Nie, nie... To nie są przechwałki a szybki przepis dla zapracowanych... Wypróbujcie!  Bardzo polecam!!!



Składniki na 6 jabłek, czyli 12 babeczek z jabłek

6 średnich jabłek najlepiej jonatanów
1 spory banan lub inny owoc
1 łyżka z brzuszkiem wiórek kokosowych
1 łyżka mąki pszennej
około 20 g masła (1/10 paczki 200 g)
3-4 łyżeczki cukru
szczypta soli
kilka owoców żurawiny lub inne kandyzowane owoce




Przygotowanie

LINK do przygotowania na filmie

Z masła, wiórków, mąki, cukru i szczypty soli wyrabiam kruszonkę.

Umyte jabłka dzielę na połówki i wydrążam środki nasienne (jabłka można obrać ze skórki, jeśli ktoś jej nie toleruje)

Układam w środkach grubsze plastry banana na każdej połówce

Posypuję kruszonką wierzchy i zdobię żurawiną

Wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180-185 stopni C, grzałka góra-dół, na około 18-20 minut.


Babeczki smakują wybornie na ciepło i na zimno!

Życzę wspaniałych wypieków!
Pozdrawiam Weronika


7 komentarzy:

  1. Uwielbiam pieczone jabłuszka, z taką kruszonką chętnie wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pychota!!! Namawiam/ dziekuję za odwiedziny

      Usuń
  2. Wyglądają wspaniale !!
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Czekam na Twoje opinie i cenne rady. Jeśli zostawisz tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Ciebie.

Google+ Followers

Popularne przepisy

Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...