piątek, 8 maja 2015

Pasta z cieciorki i jajek na zdrowe śniadanie

Witam kochani z przepisem na zdrowe i pyszne smarowidło do pieczywa -rodzaj humusu bez tahini. Ugotowałam spora ilość ciecierzycy i jak czas pozwoli to może jeszcze w krótkim czasie dołożę jakiś przepis.


Składniki

1,5 ugotowanej odsączonej cieciorki (około 150 g suchej) (jak gotować cieciorkę)
2 jaja ugotowane na twardo 
sok z połowy dużej cytryny lub jednej mniejszej
po kilka listków bazylii, tymianku
1 łyżeczka miodu lub cukru
1-2 nieduże ząbki czosnku (według uznania)
sól, pieprz,
3-4 łyżki oleju tłoczonego na zimno - lniany albo oliwa

Przygotowanie

Przepis na FILMIE

Wszystkie składniki rozdrabniam w blenderze. Doprawiam. Gotowe! Polecam!!!
Wypróbuj: Kotlety z kurczaka i cieciorki
Sprawdź: Cieciorka na odchudzanie i skołatane serce

Pozdrawiam Weronika


8 komentarzy:

  1. No, to jest mniamniocha! Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię takie pasty do pieczywa :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja mam w lodówce awokado i zamierzam popełnić pastę z jego udziałem.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Myślę, że to swietny pomysł/ Wypróbuję go!!!

      Usuń
  4. Bardzo lubię pasty : jajeczną , z ryby wędzonej , namoczonych ziaren słonecznika i dyni ale cieciorkę używałam do sałatek i raz do pasztetu ( lecz mi nie wyszedł ). Dziękuję , spróbuję . Bardzo lubię tu zajrzeć bo tu zawsze coś ciekawego znajdę .Pozdrawiam serdecznie .

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam! Zapraszam serdecznie za każdym nastepnym razem. Pozdrawiam ciepło i bardzo dziękuję za miłą wizytę

      Usuń

Czekam na Twoje opinie i cenne rady. Jeśli zostawisz tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Ciebie.

Google+ Followers

Popularne przepisy

Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...