Translate

czwartek, 9 maja 2013

Wiosenna sałatka z twarogu i rzodkiewki - idealny przepis

Witam serdecznie. Twaróg może smakować wyjątkowo. Wystarczy dodac do niego małe co nieco...



  Składniki


250 gram dobrego twarogu
1 pęczek rzodkiewki
1 mały pęczek szczypiorku
3 łyżeczki majonezu
4 łyżki jogurtu
1,5 łyżeczki cukru trzcinowego (może być zwykły)
sól, pieprz do smaku

Przygotowanie sałatki


Przygotowanie jest bardzo proste. Ścieramy umyte rzodkiewki na tarce z dużymi oczkami i dodajemy twaróg. W osobnej miseczce robimy sos do twarogu - mieszamy majonez z jogurtem, cukrem, pieprzem i solą. Wlewamy do twarogu wymieszanego z rzodkiewką i szczypiorkiem i mieszamy. Dekorujemy w razie potrzeby  rzodkiewką i szczypiorkiem. Polecam!
Życzę smacznego!
Pozdrawiam Weronika

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Czekam na Twoje opinie i cenne rady. Jeśli zostawisz tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Ciebie.

Google+ Followers

Popularne przepisy

Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...