Zobacz na filmie, jak łatwo ją przygotować.
Składniki:
porcja na 4 osoby
2 świeże małe ogórki lub 1 większy
2 średnie pomidory
kilka rzodkiewek
1 opakowanie fety
mały pęczek szczypiorku lub bazylii
5 łyżek jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
sok z połowy małej cytryny
1 łyżeczka cukru brązowego
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie
Umyte warzywa kroimy w grubą kostkę (skórkę z pomidorów można usunąć, zaparzając je w całości na pół minuty we wrzącej wodzie) . Tak samo postępujemy z serem sałatkowym typu feta. Przygotowujemy sos: jogurt mieszamy z majonezem, cukrem, solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Dokładnie mieszamy i dodajemy do warzyw. Mieszamy i gotowe. Bardziej fotogeniczna jest sałatka z oliwą, która jeszcze dodatkowo nabłyszcza jarzyny, ale wierzcie mi, że w wersji z jogurtem jest równie apetyczna. Posypujemy ulubioną zieleniną. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za testowanie przepisów i komentarze.
Jeśli potrzebujesz porady możesz też napisać w komentarzu na moim kanale Domogród w You Tube.