Translate

niedziela, 13 kwietnia 2014

Jak upiec białą surową kiełbasę

Jednym z łatwiejszych sposobów przygotowania domowej białej kiełbasy jest po prostu upieczenie jej w piekarniku. Można to zrobić bez przypraw i też będzie bardzo pyszna na zimno i na ciepło - do barszczu lub do kanapek, na święta i na dni powszednie. Polecam!!!




Składniki marynaty a właściwie sosu do zaostrzenia smaku

1-2 łyżki musztardy
1 łyżeczka miodu
2 łyżki wina lub piwa
1 łyżka oleju
1 łyżeczka majeranku
szczypta ziół prowansalskich
szczypta czerwonej mielonej papryki
szczypta soli (opcjonalnie)



Przygotowanie

1. Łączę składniki marynaty a właściwie gęstego sosu i nanoszę na kiełbaski, ułożone w posmarowanym olejem naczyniu ceramicznym.
2. Wstawiam do piekarnika na około 30 minut - 180 stopni C. , grzałka góra-dół. Pod koniec na 2-3 minuty można kiełbaski przyrumienić na funkcji grilla, Moje były także bardzo dobrze doprawione w środku, więc nie nacinałam kiełbasek. Jeśli kupuję surową kiełbasę w sklepie, co bardzo rzadko mi się to zdarza, w połowie pieczenia nacinam je, żeby przyprawy poprawiły ich smak. 

Dziękuję za wszystkie serdeczności, polubienia i ciepłe komentarze. 
Pozdrawiam Weronika


1 komentarz:

Czekam na Twoje opinie i cenne rady. Jeśli zostawisz tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Ciebie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Popularne przepisy

Odszukaj.com - przepisy kulinarne