Witam Kochani! Polecam łatwy sposób na faszerowanie jajek pyszną pastą chrzanową, którą zrobicie błyskawicznie.
Życzę Kochani Radosnych Smacznych Świąt Wielkanocnych!
Składniki na 16 połówek (białek z jaj ugotowanych na twardo)
7 jajek ugotowanych na twardo wystudzonych
2-3 łyżeczki chrzanu tartego
1-2 łyżki majonezu
1-2 łyżki świeżego twarożku białego
szczypta soli do smaku
płaska łyżeczka miodu lub cukru (opcjonalnie)
pęczek szczypiorku
LINK do przygotowania na filmie
Jajka kroję na połówki a żółtka wrzucam do misy. Dodaję do żółtek majonez, chrzan, miód, twaróg, szczyptę soli i miażdżę widelcem żółtka mieszając z pozostałymi składnikami mniej więcej dokładnie. W międzyczasie siekam szczypiorek i połowę szczypiorku dodaję do pasty. Mieszam całość chwilkę delikatnie a pozostały szczypiorek zostawiam do dekoracji. Nakładam porcje pasty do każdej białkowej łódeczki. Wierzch posypuję szczypiorkiem (wierzch farszu możecie posmarować cienko majonezem zanim sypniecie zieleniną)
Życzę Smacznego Jajka!
Pozdrawiam Weronika
To jedyne święto kiedy jem chrzan, tylko ten raz do roku.
OdpowiedzUsuńI dobrze bo akurat w te Święta najlepiej smakuje
UsuńDziękuję za przepis.
OdpowiedzUsuńFantastyczny jest ten przepis! Dzięki
OdpowiedzUsuń