Strony

wtorek, 19 marca 2024

Najsmaczniejsze jajka faszerowane tradycyjnie prostą pastą chrzanową świątecznie i szybkościowo

 Witam Kochani! Polecam łatwy sposób na faszerowanie jajek pyszną pastą chrzanową, którą zrobicie błyskawicznie. 

Życzę Kochani Radosnych Smacznych Świąt Wielkanocnych!


Składniki na 16 połówek (białek z jaj ugotowanych na twardo)


7 jajek ugotowanych na twardo wystudzonych

2-3 łyżeczki chrzanu tartego

1-2 łyżki majonezu

1-2 łyżki świeżego twarożku białego

szczypta soli do smaku

płaska łyżeczka miodu lub cukru (opcjonalnie)

pęczek szczypiorku


Przygotowanie

LINK do przygotowania na filmie

Jajka kroję na połówki a żółtka wrzucam do misy. Dodaję do żółtek majonez, chrzan, miód, twaróg, szczyptę soli i miażdżę widelcem żółtka mieszając z pozostałymi składnikami mniej więcej dokładnie. W międzyczasie siekam szczypiorek i połowę szczypiorku dodaję do  pasty. Mieszam całość chwilkę delikatnie a pozostały szczypiorek zostawiam do dekoracji. Nakładam porcje pasty do każdej białkowej łódeczki. Wierzch posypuję szczypiorkiem (wierzch farszu możecie posmarować cienko majonezem zanim sypniecie zieleniną)


Życzę Smacznego Jajka!

Pozdrawiam Weronika


4 komentarze:

Dziękuję za testowanie przepisów i komentarze.
Jeśli potrzebujesz porady możesz też napisać w komentarzu na moim kanale Domogród w You Tube.