Witam Kochani! Polecam mega pyszną młodą kapustę zarówno jako dodatek do głównego dania, jak i danie kompletne za sprawą zdrowszych dodatków i bez deka mięsiwa.
Składniki
1 średnia kapusta młoda poszatkowana
1 cebula posiekana w kostkę
4-5 pieczarek poszatkowanych w plastry
ok. 0,5 kg ugotowanej osączonej fasoli (może być z puszki)
3 pomidory pokrojone w kostkę najlepiej bez skóry
olej do smażenia
sól, cukier do smaku
przyprawy wg uznania: u mnie sól, cukier do smaku, bazylia, imbir, czosnek...
LINK do przygotowania na filmie
Kapustę opłukuję na sicie pod bieżącą wodą i osączam.
Cebulę podsmażam na rozgrzanym oleju i zaraz dodaję pieczarki. Chwilę podsmażam i dosypuję osączoną kapustę. Mieszam. Gotuję do miękkości ok. 10-15 minut.
Przyprawiam i dodaję pomidory. Mieszam i krótką chwilę gotuję. Na koniec dodaję osączoną fasolę. Mieszam i za moment zdejmuję z grzania. Gotowe!
Życzę smacznego!
Pozdrawiam Weronika
Młoda ekologiczna kapusta o tej porze roku to mistrzostwo świata, rozpływa się w ustach ;)
OdpowiedzUsuńApetycznie się prezentuje
OdpowiedzUsuń