Witam Kochani! Zielone sałatki to samo zdrowie a z dodatkiem awokado, cieciorką, papryką to doskonałe źródło niezbędnych witamin i minerałów.
Składniki na 4-5 osób
około 80 g roszponki lub np: rukoli czy zwykłej sałaty masłowej
1 awokado średnio miękkie
1 papryka czerwona lub 8-10 rzodkiewek albo pomidorków koktajlowych
250-300 g ciecierzycy ugotowanej
Sos do sałatki
3-4 łyżki oleju tłoczonego na zimno np: oleju lnianego
1-2 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka miodu
szczypta soli do smaku
LINK do przygotowania na filmie
Do opłukanej dobrze osączonej roszponki dodaję pokrojone w kostkę awokado, paprykę, cieciorkę, przygotowany w trakcie szybki sos i mieszam. Gotowe! Pychota!
Życzę smacznego
Pozdrawiam Weronika
Cudowna świeża, lekka i zdrowa sałatka ;)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie !!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Elu dziękuję i b.polecam. Pozdrawiam
UsuńRoszponka i rukola to moje ulubione bazy do sałatek :)
OdpowiedzUsuńWygodne, smaczne i nie koniecznie trzeba rozdrabniać. Pozdrawiam
UsuńPodoba mi się ten przepis
OdpowiedzUsuń