Składniki na słoik o pojemności ok. 300 ml
3 jajka ugotowane na twardo wystudzone
około 150 g wędzonego lub pieczonego łososia
2 łyżeczki musztardy nieostrej lub 2-3 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka łagodnego miodu
opcjonalnie: 1-2 łyżki oleju lub 1 łyżka majonezu
sól do smaku
Wszystkie składniki miksuję. Sprawdzam smak i koryguję w razie potrzeby. Minimum wysiłku, błyskawicznie i maksimum smaku. Polecam!
Porada: Lepiej przygotować nieduże porcje tak jak wyżej w przepisie, przechowywać w lodówce maks 3 dni, po czym zrobić znowu świeżą...
Życzę smacznego!
Pozdrawiam Weronika
Dzięki, chętnie wypróbuję ten przepis !
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Smaczna potrawa
OdpowiedzUsuńale pysznosci
OdpowiedzUsuńDawno nie robiłam takiej pasty.
OdpowiedzUsuńpyszności, na śniadanie idealne
OdpowiedzUsuńDziękuję za przepis. Dzisiaj wypróbuję.
OdpowiedzUsuńLubię pasty rybne, do pieczywa jak idealne :)
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam
Usuń