Translate

sobota, 1 lutego 2014

Rewelacyjna pasta z jajecznicy i sera

Sery twarogowe dostępne w naszych sklepach, w smaku nie koniecznie
dobre. Dlatego warto z nimi trochę poeksperymentować, by cenne źródło białka i wapnia było więcej niż tylko zjadliwe . Mam swój sposób, by twaróg nabrał lepszego smaku...


Składniki 



250 gram twarogu półtłustego
3 całe jaja (u mnie 2 jaja + 2 białka)
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka masła
pęczek szczypiorku
sól i pieprz do smaku



Przygotowanie


1. Na maśle smażę z jaj i białek zwyczajną jajecznicę


2. Masę serową miksuję z przestudzoną jajecznicą, majonezem i doprawiam solą 
i pieprzem (ostrożnie, bo niektóre sery bywają osolone przez producenta). Dodaję posiekany drobno szczypiorek i gotowe.

Dodatek jaj, naprawdę czyni cuda. Wybrałam wersję klasyczną ze szczypiorkiem, ale pastę można przyprawiać na wiele sposobów. Gorąco polecam!

Życzę smacznego!
Pozdrawiam Weronika

3 komentarze:

  1. świetnie wygląda jeszcze z takim świeżym szczypiorkiem , mniam:D

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale kusisz:) Od razu cieplej się robi, po mimo zimna za oknem:) Wpaniała , wiosenna pasta do kanapek :) Pozdrawiam Weroniko :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja uwielbiam pasty wiec ta Twoja Weroniko na pewno będzie mi bardzo smakowała :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Czekam na Twoje opinie i cenne rady. Jeśli zostawisz tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Ciebie.

Google+ Followers

Popularne przepisy

Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...