Strony

piątek, 22 lutego 2013

Błyskawiczna sałatka z ogórka i papryki konserwowej

Ilekroć brak mi czasu na obieranie warzyw, próbuje wyczarować coś naprędce z produktów z mojej spiżarni. Pewnie też znajdziecie jakieś przetwory z lata, z którymi fajnie jest poeksperymentować. Do prostej sałatki paprykowo-ogórkowej, nie dodałam cebulki, mimo to  nieźle smakowała z resztą dania. Jedynie co trzeba zrobić to pokroić w plastry lub w kostkę kilka ogórków i papryk marynowanych. Można wzmocnić smak i doprawić odrobiną pieprzu, soli i cukru. Do marynowanej papryki dodaję sporo oleju, więc nie dolewam go już do sałatki. Jeśli macie pod ręką jakąś jadalną zieleninę, z pewnością sprawdzi się w tym zestawie. Każdego roku robię własny ocet z obierków jabłek, dodaję go do papryk, ogórków lub mięsa.



Życzę smacznego!
Pozdrawiam Weronika

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za testowanie przepisów i komentarze.
Jeśli potrzebujesz porady możesz też napisać w komentarzu na moim kanale Domogród w You Tube.