Witam Kochani. Polecam niesamowicie smaczne placki z cukinią. Cukinia jest najlepszym warzywem. Co by z nią nie robił zawsze pyszna... Polecam!
ciasto naleśnikowe nieco gęściejsze od typowego na naleśniki: (200 g mąki pszennej lub orkiszu białego +2 jajka +1 szklanka mleka (250 ml)-mleko dozuje, by ciasto nie było zbyt rzadkie, sól, przyprawy wg uznania np: pieprz ziołowy)
tłuszcz do smażenia.
Przygotowanie możesz obejrzeć na filmie: LINK
Cukinie kroje w plastry poprzeczne cienkie, ale przykładowo 2 razy grubsze od ogórkowych na mizerię, żeby szybciej się smażyły. Oprószam solą i układam na sicie, żeby oddały nadmiar soku. Składniki ciasta miksuję i odstawiam na kilka minut.
Życzę smacznego!
Pozdrawiam Weronika
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za testowanie przepisów i komentarze.
Jeśli potrzebujesz porady możesz też napisać w komentarzu na moim kanale Domogród w You Tube.