tag:blogger.com,1999:blog-4609564605473416614.post5864732341966770299..comments2024-03-28T22:39:00.696+01:00Comments on Domogród: Klasyczne ciasto super na pierogiDomogródhttp://www.blogger.com/profile/10709761597645132441noreply@blogger.comBlogger31125tag:blogger.com,1999:blog-4609564605473416614.post-63496589579117127022022-06-14T15:30:32.810+02:002022-06-14T15:30:32.810+02:00Super pierogi - pozdrawiam!Super pierogi - pozdrawiam!Pierogi z dostawąhttps://www.dowozimy.pl/pieroginoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4609564605473416614.post-13740855015229503742020-12-05T20:53:39.269+01:002020-12-05T20:53:39.269+01:00Dziękuję Pani Weroniko - dzięki Pani zrobiłam moje...Dziękuję Pani Weroniko - dzięki Pani zrobiłam moje pierwsze pierogi !!! Pozdrawiam serdecznie!!Mroshttps://www.blogger.com/profile/03877086891615328959noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4609564605473416614.post-51783974941645588322019-01-21T00:34:12.210+01:002019-01-21T00:34:12.210+01:00Jak długo wyrabia Pani ciasto na pierogi?Jak długo wyrabia Pani ciasto na pierogi?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4609564605473416614.post-42509727022547419712018-12-01T21:07:27.314+01:002018-12-01T21:07:27.314+01:00Witam ile mniej więcej wychodzi pierogów z tego pr...Witam ile mniej więcej wychodzi pierogów z tego przepisu. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07267541310532658935noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4609564605473416614.post-23898383530062526942017-03-26T22:19:12.121+02:002017-03-26T22:19:12.121+02:00Nie mam zdania, //robię tradycyjnie ze zwykłą letn...Nie mam zdania, //robię tradycyjnie ze zwykłą letnią lub chłodną wodą i są super ale jesli są dobre z goracą to też dobrzeDomogródhttps://www.blogger.com/profile/10709761597645132441noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4609564605473416614.post-42837537539562755932017-03-24T22:37:10.281+01:002017-03-24T22:37:10.281+01:00Są przepisy z dodatkiem wrzącej (gorącej) wody do ...Są przepisy z dodatkiem wrzącej (gorącej) wody do ciasta.<br /><br />Co Pani o tym sądzi? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4609564605473416614.post-8015693252780625942016-03-18T11:27:58.106+01:002016-03-18T11:27:58.106+01:00Witam Pani Kasiu. Zrobię ze szpinakiem a tu przepi...Witam Pani Kasiu. Zrobię ze szpinakiem a tu przepis z kaszą: http://kuchniatosztuka.blogspot.com/2015/03/pierogi-z-miesem-i-kasza-gryczana.html<br />Pozdrawiam serdecznieDomogródhttps://www.blogger.com/profile/10709761597645132441noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4609564605473416614.post-30197157330497489332016-03-16T14:52:51.449+01:002016-03-16T14:52:51.449+01:00Witam, Z chęcią bym zobaczyła jak Pani robi pierog...Witam, Z chęcią bym zobaczyła jak Pani robi pierogi z szpinakiem czy z kasą :) Pozdrawiam Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03698867081722786515noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4609564605473416614.post-29161336730686025622016-03-16T14:48:03.993+01:002016-03-16T14:48:03.993+01:00Witam, Z chęcią bym zobaczyła jak Pani robi pierog...Witam, Z chęcią bym zobaczyła jak Pani robi pierogi z szpinakiem czy z kasą :) Pozdrawiam Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03698867081722786515noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4609564605473416614.post-34952157949445350792015-08-31T22:39:28.795+02:002015-08-31T22:39:28.795+02:00Sól wystarczy dodać do wody, w której gotują się p...Sól wystarczy dodać do wody, w której gotują się pierogi. Tak samo postepujemy przecież z makaronem. Tak czy siak liczy się efekt. Jak tylko smakuje to wiadomo, że przepis dobryDomogródhttps://www.blogger.com/profile/10709761597645132441noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4609564605473416614.post-60444856701995820212015-08-31T13:31:01.790+02:002015-08-31T13:31:01.790+02:00zrobialam ciasto :) lepilo sie dobrze
mysle ze po...zrobialam ciasto :) lepilo sie dobrze <br />mysle ze po ugotowaniu tez bedzie takie jak trzeba:)<br />dziekuje za przepisAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/02671433746038706592noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4609564605473416614.post-15001715635435886122015-06-25T23:45:35.561+02:002015-06-25T23:45:35.561+02:00Witam serdecznie
Bardzo dziekuję za przyjemny kome...Witam serdecznie<br />Bardzo dziekuję za przyjemny komentarz. Staram się dokładnie... , bo kiedyś, kiedy byłam młoda wkurzałam się na starszych, którzy tego nie robili najlepiej a ja eksperymentowałam i do niektórych etapów dochodziłam sama, bo lubię. Widać jednak dzisiaj, że miało to sens, dzięki takim miłym gościom, jak Pani. Pozdrawiam serdecznie i zapraszam na kolejne przepisy.<br />Pierogi się nadymają nieco w trakcie gotowania i po wyjęciu z garnka są mniej obłe, niż przed, ale żeby różnice nie były zbyt duże, trzeba pakować sporo farszu, żeby były pękate. Wyrobów z ciasta kluskowego czy pierogowego, jak i kopytkowego nie można gotować dłużej niż minutę a czasami trzeba krócej (wielkość, grubość pierogów czy klusek ma na to spory wpływ), bo robi się ciapowate. Proszę się nie martwić i obserwować pierogi podczas gotowania i wyjąć szybko zanim się rozciapią. Domogródhttps://www.blogger.com/profile/10709761597645132441noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4609564605473416614.post-5649936463844721362015-06-25T13:35:41.452+02:002015-06-25T13:35:41.452+02:00Przede wszystkim, chciałam Panią pochwalić za to, ...Przede wszystkim, chciałam Panią pochwalić za to, że stara się Pani na swoich filmikach mówić ładnym i poprawnym, polskim językiem, bez takich kwiatków jak "ok, super, dokładnie".<br />Poza tym bardzo podoba mi się precyzja i szczegółowe pokazanie, jak daną potrawę zrobić, co nie jest bez znaczenia dla osób, które dopiero co zaczynają swoją przygodę z gotowaniem.<br /><br />Teraz do meritum: chciałam Panią zapytać, jaka jest przyczyna tego, że czasami zrobione przeze mnie pierogi, brzydko nadymały się powietrzem w czasie gotowania, a ciasto mimo, że robione wg. przepisu, nie trzyma formy, tzn. jest bardzo miękie, co niejednokrotnie kończyło się pęknięciem w czasie gotowania.<br /><br />Serdecznie pozdrawiam AtaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4609564605473416614.post-88678715976277893972015-02-21T22:40:24.183+01:002015-02-21T22:40:24.183+01:00Dziekuję za wypróbowanie przepisu. Zapraszam serde...Dziekuję za wypróbowanie przepisu. Zapraszam serdecznie na pozostałe/PozdrawiamDomogródhttps://www.blogger.com/profile/10709761597645132441noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4609564605473416614.post-66530997147400799152015-02-21T11:14:09.606+01:002015-02-21T11:14:09.606+01:00Wyszły przepyszne :) Teraz już wiem że będę stałą ...Wyszły przepyszne :) Teraz już wiem że będę stałą bywalczynią Pani bloga :):):):) PozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4609564605473416614.post-58052594258791293482015-02-19T21:13:44.536+01:002015-02-19T21:13:44.536+01:00Mam nadzieję, że Panią nie zawiodę. Proszę tylko p...Mam nadzieję, że Panią nie zawiodę. Proszę tylko podchodzić do każdego przepisu bez parcia, na luzie i bez pospiechu. Nie ukrywam, już jestem bardzo ciekawa Pani opinii. Pozdrawiam serdecznie.Domogródhttps://www.blogger.com/profile/10709761597645132441noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4609564605473416614.post-84260408477454436982015-02-19T11:05:02.747+01:002015-02-19T11:05:02.747+01:00Uwielbiamy pierogi:):) Nigdy ich sama nie robiłam ...Uwielbiamy pierogi:):) Nigdy ich sama nie robiłam bo wydawało mi się że to bardzo dużo roboty i cały dzień spędzony w kuchni i z tego względu zawsze kupowałam mrożone. Przejrzałam mnóstwo przepisów ale Pani wydaje mi się najlepszy :) Jutro zrobie moje pierwsze w życiu pierogi :):):) PozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4609564605473416614.post-69417348043638106902015-01-11T10:44:04.554+01:002015-01-11T10:44:04.554+01:00Odradzam, ale mozna do 2/3 mąki pszennej dodać 1/3...Odradzam, ale mozna do 2/3 mąki pszennej dodać 1/3 maki owsianej, wymieszać i zarobić z jajkiem i wodąDomogródhttps://www.blogger.com/profile/10709761597645132441noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4609564605473416614.post-9020709785578442402015-01-10T23:35:52.007+01:002015-01-10T23:35:52.007+01:00a czy wyjdą pierożki jak użyjemy mąki owsianej zam...a czy wyjdą pierożki jak użyjemy mąki owsianej zamiast pszennej?pati24https://www.blogger.com/profile/10866776466473966076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4609564605473416614.post-35989858261721814022014-12-10T23:57:35.487+01:002014-12-10T23:57:35.487+01:00Pierogi też będą super!. dziękuję za testowanie pr...Pierogi też będą super!. dziękuję za testowanie przepisu. PozdrawiamDomogródhttps://www.blogger.com/profile/10709761597645132441noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4609564605473416614.post-59510128450245007052014-12-10T22:59:04.485+01:002014-12-10T22:59:04.485+01:00Pierogi się właśnie gotują. Ciasto wykonałam wedłu...Pierogi się właśnie gotują. Ciasto wykonałam według Pani przepisu. Jest na prawdę świetne :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08126752511413211027noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4609564605473416614.post-10827623586711679242014-11-05T01:31:59.213+01:002014-11-05T01:31:59.213+01:00Przeważnie letnią, ale z zimną też ciasto wychodzi...Przeważnie letnią, ale z zimną też ciasto wychodzi, bo przecież grzejemy go dłońmi. Ciepłą dodałabym, gdyby maszyna wyrabiała a robiąc rekoma - to nie ma większego znaczenia. PozdrawiamDomogródhttps://www.blogger.com/profile/10709761597645132441noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4609564605473416614.post-52975645829216018702014-11-04T21:59:54.341+01:002014-11-04T21:59:54.341+01:00pozdrawiam chciałabym zapytać jaką wodę Pani daje ...pozdrawiam chciałabym zapytać jaką wodę Pani daje do ciasta zimną czy ciepłą. Będę wdzięczna za odpowiedź. PozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4609564605473416614.post-77368296258553004062014-11-01T23:39:51.377+01:002014-11-01T23:39:51.377+01:00Witam serdecznie. Zostań u mnie miły gościu, dopók...Witam serdecznie. Zostań u mnie miły gościu, dopóki Ci się podoba a ciasto na pierogi wyjdzie świetnie nawet bez jaj. Pozdrawiam serdecznieDomogródhttps://www.blogger.com/profile/10709761597645132441noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4609564605473416614.post-51774148177726987762014-11-01T23:30:23.666+01:002014-11-01T23:30:23.666+01:00witam serdecznie .moj pierwszy przepis na ciasto d...witam serdecznie .moj pierwszy przepis na ciasto do pierogow zawieral 2 jaja ,nameczylam sie nie samowicie ,pierogami mozna by bylo glowe rozbic.Wiec latami nie robilam ,bo stwierdzilam ze pierogi nie dla mnie .Rok temu zrobilam ponownie z przerwa 10-cio letnia ,i wyszly genialnie! taki sam przepis na ciasto jak u pani,tylko ja dodaje do ciasta sol i zoltko rowniez .Jestem na pani blogu,i bede zagladac tu z przyjemnoscia ,poniewaz pani ma takie ,,swojskie ,, przepisy,ktore bardzo mi odpowiadaja,a tego szukalam :) Anonymousnoreply@blogger.com