tag:blogger.com,1999:blog-4609564605473416614.post3323661224042903323..comments2024-03-28T08:32:19.852+01:00Comments on Domogród: Lśniąca polewa czekoladowa do tortu, ciast i ciasteczekDomogródhttp://www.blogger.com/profile/10709761597645132441noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-4609564605473416614.post-3045582881273751542016-02-26T17:39:06.798+01:002016-02-26T17:39:06.798+01:00trzymam kciuki, by ładnie wyszło/ Dziękuję za prze...trzymam kciuki, by ładnie wyszło/ Dziękuję za przemiłą wizytę/ pozdrawiam cieplutkoDomogródhttps://www.blogger.com/profile/10709761597645132441noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4609564605473416614.post-31317997921245367382016-02-26T08:25:22.896+01:002016-02-26T08:25:22.896+01:00no więc śmietana mi odpadala bałam się ze się pod ...no więc śmietana mi odpadala bałam się ze się pod ciepłą polewą zacznie topic a na krem budyniowy nie wpadłam :) dziękuję bardzo, jest Pani wielka :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4609564605473416614.post-89120582579201074212016-02-26T02:29:00.901+01:002016-02-26T02:29:00.901+01:00Witam Pani Aneto - /polewę w takim przypadku równi...Witam Pani Aneto - /polewę w takim przypadku równiutko posmarować kremem na przykład budyniowym i dopiero wylać polewę (polewa powinna być ciepła, zeby ładnie pokryła ciasto-kazdy ruch packi po zimnej polewie sprawi, ze nie będzie lśniąca, dlatego trzeba się przy tym trochę pośpieszyć, Domogródhttps://www.blogger.com/profile/10709761597645132441noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4609564605473416614.post-55149491651437814012016-02-25T18:47:49.856+01:002016-02-25T18:47:49.856+01:00witam :) troszkę z innej beczki, ale nie znalazłam...witam :) troszkę z innej beczki, ale nie znalazłam nigdzie odpowiedzi... chciałabym gładki tort ale masa cukrowa jest za słodka więc padło ma polewę, ale wylana bezpośrednio na biszkopt nie da takiego efektu jaki bym chciała, jaki podkład mogę zastosować pod polewe? proszę o pomoc :) pozdrawiam, Aneta. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4609564605473416614.post-20588291803954604492014-12-27T23:40:57.194+01:002014-12-27T23:40:57.194+01:00Będę pamiętać i następnym razem skorzystam z tej u...Będę pamiętać i następnym razem skorzystam z tej uwagi. Dziękuję bardzo Pani Weroniko. Pozdrawiam.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4609564605473416614.post-81975506225334815412014-12-27T19:06:15.333+01:002014-12-27T19:06:15.333+01:00Śmietankę 30% dodaję tez, ale do czekolady topione...Śmietankę 30% dodaję tez, ale do czekolady topionej maksymalnie do 37 stopni C w kąpieli wodnej a do polewy tylko woda lub mleko i dodawane w momencie, kiedy masa z masła i kakao nie jest zbyt gorącaDomogródhttps://www.blogger.com/profile/10709761597645132441noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4609564605473416614.post-58390986843440271922014-12-27T14:51:29.961+01:002014-12-27T14:51:29.961+01:00Tak próbowałam i dodałam troszeczkę smietanki 30% ...Tak próbowałam i dodałam troszeczkę smietanki 30% i nie pomogło; <br />w kuchni używam tylko masła 82%; <br />Pozdrawiam.<br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4609564605473416614.post-33530623330417658612014-12-27T13:04:01.617+01:002014-12-27T13:04:01.617+01:00Witam
a czy dodawała Pani ciut wody lub mleka po z...Witam<br />a czy dodawała Pani ciut wody lub mleka po zestawieniu polewy z palnika? - to bardzo ważne - zawsze tak robię i mieszam a rozwarstwiona polewa zamienia sie w błyszczącą jednolitą masę, potem wylewam na ciepło/ druga przyczyna czy aby masło 82% tłuszczu. <br />Proszę sie nie zrażac. Kiedy pierwszy raz robiłam polewę wylądowała w koszu - teraz wiem, że kuchnia to magia. PozdrawiamDomogródhttps://www.blogger.com/profile/10709761597645132441noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4609564605473416614.post-29234088359193986752014-12-26T11:38:37.814+01:002014-12-26T11:38:37.814+01:00Nie wiem czy to wina masła ale moja polewa, którą ...Nie wiem czy to wina masła ale moja polewa, którą robiłam zawsze (masło+woda+cukier+kakao) a teraz na Święta nie łączyła mi się, po 3 minutach mieszania masło oddzielało się od całej reszty ; na pewno nie była przegrzana (zagotowana) wręcz przeciwnie; Spróbowałam też wg Pani przepisu z żelatyną i efekt był identyczny; Pani Weroniko czy mogę prosić o poradę co mogłam zrobić żle?<br />Zraziłam się i chyba zacznę kupować czekoladę do rozpuszczania, bo 1,5 kostki masła (3 zepsute polewy) poszły w kosz niestety :( :(<br /> Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4609564605473416614.post-80081192570246099632014-09-24T20:44:31.975+02:002014-09-24T20:44:31.975+02:00Pozdrawiam. PolecamPozdrawiam. PolecamDomogródhttps://www.blogger.com/profile/10709761597645132441noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4609564605473416614.post-13740081242615537862014-09-24T12:11:12.756+02:002014-09-24T12:11:12.756+02:00Super! Na Święta Bożego Narodzenia przepis na mako...Super! Na Święta Bożego Narodzenia przepis na makowca już będę miała. Wielkie dziękiAnonymousnoreply@blogger.com